ΕΠΙΔΡΑΣΗ Η/Μ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ

Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017,  στο Αμφιθέατρο «Αρχιεπισκόπου Δαμιανού» της Αμπετείου Σχολής έγινε ομιλία από τον Καθηγητή Φυσικής της Αμπετείου Σχολής

Χρήστο Παπαθανασίου με Θέμα: Το Τίμημα της Τεχνολογίας -Οι επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον οργανισμό μας.

Παρουσιάστηκε η επίδραση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας  στην ανθρώπινη υγεία ως αποτέλεσμα χρήσης πολλαπλών συσκευών στο σπίτι μας. Αναλύθηκε με λεπτομέρεια πώς ο φούρνος μικροκυμάτων, η ηλεκτρική σκούπα, η ηλεκτρική κουζίνα, οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας ως αποτέλεσμα στέγασης στις ταράτσες των πολυκατοικιών, αλλά και μικροσυσκευές όπως το κινητό τηλέφωνο, tablet, smartphone, ασύρματο τηλέφωνο, wifi internet, Bluetooth αποτελούν καθημερινές απειλές για την υγεία μας. Τονίστηκε ότι η απορρόφηση ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από τους ιστούς έχει βιολογικές και θερμικές επιδράσεις με σωρευτικό χαρακτήρα. Αναφέρθηκαν πειραματικές μελέτες στο εργαστήριο και επιδημιολογικές. Τέλος δόθηκαν συμβουλές για ασφαλέστερη χρήση των οικιακών συσκευών και κυρίως του τηλεφώνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *